Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


Skriv din kommentar till ämnet

Ämne: Webbskola - server-side

Kommentarsfunktionen tillfälligt borttagen p.g.a. SPAM. Skicka ett meddelande istället.

kommentar
2007-12-04
Agneta Welander
Något tips på javascript som kan hitta sitt frameset till en sökt sida? När jag testar mina hemsidor och söker på Google så lägger sig aktuell sida som egen isolerad sida i stället för som del i deg egna framesetet.
kommentar
2007-07-25
Valter
I ASP så använder man VBscript (eller javascript) till att koda. Visual Basic använder man till att skapa komponenter.
kommentar
2006-07-13
Webmaster
Svar till Nalle: Linux.
kommentar
2006-07-04
Nalle
Vad har du för operativsystem på din server? Windows, Linux eller Unix?
kommentar
2006-01-10
Rille
Det funkar utmärkt att köra asp.net och asp under linux använder själv gentoo apache2 mod_mono till det http://www.mono-project.com/Mod_mono
kommentar
2004-12-15
Webmaster Susanne
Tommy: Tack för påpekandet! Ja det är sant att Apache går att köra under Windows också men är betydligt vanligare att man kör på Linux eller Unix. Jag håller på att ändra texten nu så att den ska bli korrekt och mer lättläst.
kommentar
2004-12-14
Tommy
Apache går alldeles utmärkt att köra under Windows också.
kommentar
2004-11-29
Webmaster Susanne
PHPMyAdmin är ett grafiskt webbgränssnitt man kan använda för att administrera en MySQL-databas. Hur detta fungerar finns det instruktioner för i dokumentationen till programmet. Jag får hänvisa till något annan av nätets alla forum om du har frågor.
kommentar
2004-11-27
Sebbe
Hur lägger man in en databas i PhpMyadmin?
kommentar
2004-06-18
Webmaster
Tack för att du påpekar fel! Så går det när man skriver om sånt man inte är så insatt i! ;) Att jag stavat fel till Perl är dock ett misstag, som jag nu rättar till. Tack för den övriga infon också, jag ändrar min text efter det du skrivit så att det blir rätt! ;)
kommentar
2004-06-18
Hans
Hej! Oj vad glad jag blir när du nämner Perl som ett språk på serversidan. Allt är inte bara PHP, ASP och JSP idag även om det kanske verkar så ibland :) Dock blir jag lite ledsen över att du stavar det fel (det heter Perl, inte pearl) och dessutom blandar ihop det med CGI. CGI står för Common Gateway Interface, och är alltså gränssnittet (inte en samling scriptspråk) mellan webbservern och programen som körs. Perl tolkas alltså inte av webbservern (det tolkas ju av perl-tolken) som t.ex. PHP och ASP. Förlåt om jag verkade gnällig, men jag kunde ju inte låta bli när man nu kunde kommentera :) Tack för en jättefin hemsida i alla fall :)