Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


Skriv din kommentar till ämnet

Ämne: Webbskola - Tips & tricks

Kommentarsfunktionen tillfälligt borttagen p.g.a. SPAM. Skicka ett meddelande istället.

kommentar
2007-10-26
Agneta Welander
Finns det något tips på ett lätthanterligt script för kontaktformulär som jag kan lägga upp på min hemsida? Fält jag behöver är namn, mailadress och frågor.
kommentar
2007-08-03
Webmaster
Svar till pella: Du måste lära dig om relativ och absolut positionering och hur det fungerar, först då förstår man och då gör saker som man vill. Köp en bra bok eller sök på internet. Själv läste jag boken "HTML for the world wide web with XHTML and CSS, 5th Edition" av Elizabeth Castro. Den rekommenderar jag och den är inte heller så dyr. Så svaret på din fråga är att det inte finns några genvägar - man måste lära sig hur det fungerar helt enkelt! ;) Lycka till!
kommentar
2007-08-03
pella
Hej! Är en glad amatör som sitter o försöker lära mig Dreamweaver. Har en övningsböcker för 4.0 och MX (fortfarande Makromedia) Läser att skikt ska vara det ultimata sättet att få saker att ligga där man vill ha dem - ingen annanstans! Men för mig är det precis tvärtom skikten flyger omkring lite hur som helst. T.ex. när jag förhandsgranskar i ett icke maximerat fönster ligger objekten på ett ställe, och när jag maximerar fönstret hoppar de iväg och ligger hur som helst, ovanpå osv. Hjälp! Vad gör jag för fel, och hur får jag skikten att ligga där jag vill ha dem - hela tiden?
kommentar
2005-12-13
Krister
När man lägger en bild i stället för att skriva in sin riktiga mailadrass så kan ju inte spindlarna hittaden, men för att skicka ett mail när man klickar på bilden måste man väl ändå skirva in mailto:krister@doman.xx
kommentar
2005-12-06
Webmaster
Mats: Det finns en funktion i php som heter mail. Använd den. Färdiga tjänster finns på niklasson.net
kommentar
2005-12-05
Mats
Hur kodar man i php för att innehållet e-postas till min e-postadress av mailprogrammet på webbservern. Alternativt var finns färdiga tjänster för detta att hitta på nätet?
kommentar
2005-01-11
Sune Andersson
Vill tipsa om ett bra webbhotell som finns lokalt i Linköping, www.webbhosting.nu, använder dom för min e-post på min egna domän, funkar bra iaf.
kommentar
2004-11-05
Krister
Tack för tipset ska testa med en gång
kommentar
2004-08-25
Webmaster
Skriver du din e-post adress efter mailto: så kommer spindlarna att hitta den. Skriver du inte mailto: så öppnas inte e-postprogrammet. Hoppas att jag svarat på din fråga!
kommentar
2004-08-25
Ankie
Hej igen! jag har gjort så att jag skrivit min epost-adress på en bild.. -Men varför ska jag skriva en tom mailto: ? Vad är det bra för s a s? Ha det fint! Ankie