Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


Skriv din kommentar till ämnet

Ämne: Webbskola - PHP del 1 - Include

Kommentarsfunktionen tillfälligt borttagen p.g.a. SPAM. Skicka ett meddelande istället.

kommentar
2008-08-08
Hymer
Ja, verkligen, tack! Php funkar bra, var jag än lägger in den. Jag försökte klura ut, hur php kan ersätta frame-s. Jag har en lodrätt meny med sju länkar. Till varje länk hör 3-4 sidor med en mindre horisontell meny. Den horisontella menyn byts när man klickar på en annan länk på den lodrätta. Det går antaglien att använda php till den här strukturen. Hur?
kommentar
2008-08-06
Webmaster
Svar till Hymer: Jodå det fungerar att stoppa in i tabeller också, bara man gör rätt! ;) Men det är lätt att göra syntax-fel så man får vara noggrann. Titta också i den genererade HTML-källkoden och felsök där om det blir konstigt så kan du se vad som fattas.
kommentar
2008-08-06
Hymer
Tack för den här enkla, raktpåsak förklaringen! Jag var förvånad, hur bra funkar den med css, det räcker att ha en intern css-declaration i huvud.php, den gäller för hela sidan. Däremot php-filerna låter sig inte bli instoppade i tabellceller. Den funkar inte med tabell-layout. Eller?
kommentar
2008-02-23
Webmaster
Svar till Elf: Du måste lägga upp index.php på en server som kan tolka php.
kommentar
2008-02-23
Elf
Jag har gjort en test sida. Om jag öppnar t.ex index sidan där en annan sida ska inkluderas så syns fortfarande bara index.php. Men kollar jag i källkoden för index.php så syns även källkoden för sida2.php på exakt den platsen där den är inkluderad. Vad jag jag för fel?
kommentar
2007-10-18
bengt
Per är ju förjävla dum.
kommentar
2006-09-29
Webmaster
Svar till Per: Nej det är ingen missuppfattning. Detta är vanlig HTML-kodning. Sedan lägger du in include koden på de ställen där du vill inkludera innehåll från andra sidan. Men själva layouten gör du i HTML med div-taggar och css-mall lämpligtvis. Tänk på att include bara innebär /klistra in kod från den här filen/ i princip.
kommentar
2006-09-29
Per
Nej nu missuppfattade du mig. Jag menar alltså hur man med hjälp av php include på sammam sätt som man placera ett objekt längst upp och längst ned på sidan även placerar ett objekt på vänster samt höger sidan, för att kunna tillverka en hel mall till en layout.
kommentar
2006-09-23
Webmatser
Svar till Per: Det är vanlig html-kodning och har inget med php include att göra.
kommentar
2006-09-23
Per
Hej! Hur gör man om man dessutom vill ha en table of contest likande den till vänster på denna sidan. Alltså hur placerar man ett objekt till väster och höger?
kommentar
2006-08-06
Webmaster
Svar till Mattias: Vad som står i adressfältet kan man styra med hjälp av inställningar. På Apache webserver finns något som heter mod rewrite. På så sätt får man trevligare url:er som man helt själv kan styra hur de ser ut. Om titeln är statisk eller inte beror på hur du gör dina includes. Vill man göra mer avancerade layouter i php finns något som heter templates också.
kommentar
2006-08-05
Mattias
Hej! Jag tycker din sida är alldeles utmärkt och kommer med flera fina tips. Det jag undrar är: När man klickar på dina länka - tex om mig - då står det i adressfältet att det är en html sida som öppnas och inte en php. Hur gör jag för att öppna en html sida fast ha med menyer, sidhuvud, sidfot och dylikt. då kommer ju titeln med i titelfältet. Öppnas det i php är titeln statisk hela tiden. //Mattias
kommentar
2006-05-23
Teddie!
Tack för tipset! tusen tack ^^
kommentar
2006-03-27
Webmaster
Svar till Johan: Jag förstår tyvärr inte frågan.
kommentar
2006-03-27
Webmaster
Svar till sssss: För att gå upp en nivå skriver ../. Exempel: include '../mappnamn/fil.php'; Flera nivåer exempel: include '../../mappnamn1/fil.php';
kommentar
2006-03-20
?
Förstår inte riktigt frågan...
kommentar
2006-03-20
Johan
Tackar för denna finfina tipset. Men som så många andra så har jag en fråga som jag förhoppningsvis inte förväxlas med någon annan. Om jag nu har en med php include och om jag sedan via en länk vill att ex. /php include start.php/ till /php include om.php/ hur gör jag då? jag vill ju att det ska ändras på innehållet där den förra include låg med den nya?
kommentar
2006-03-17
sssss
Hur gör man för att inkludera en fil som ligger i en annan mapp? Alltså inte (include mappnamn/fil.php) utan hur gör man för att gå tillbaka till huvudmappen och sedan till den fil man vill ha?
kommentar
2005-11-27
Vickan igen..hehe
hmm..hihi psp skulle ju förstås vara PHP ;0) Så glad vart jag. *Ler*
kommentar
2005-11-27
Vickan
Jihoo! TAck för en superbra pspbeskrivning! Nu har jag äntligen lyckats till att få ihop sidan! Skall vi bara klura ut hur man kan få en extra sidbar också. Kan väl inte vara så enkelt att skrva i Tusen tack! Kramis
kommentar
2005-09-08
Frida Björklund
Åh, nu trillade poletten ner lite. :o) Kämpar vidare...
kommentar
2005-08-29
Webmaster
Lol: Det kanske kommer mer avancerat framöver när jag har tid. ;) Och nej man kan inte skriva php-kod här av säkerhetsskäl.
kommentar
2005-08-29
Lol
Kan ni inte komma emd något mer avancerat med isset osv!
kommentar
2005-05-17
Pryzz
JESS Fick det att funka nu! Jag hade inte tänkt på att byta filändelse till .php. Tack för hjälpen och jag kommer förmodligen tillbaks med fler frågor. //Pryzze
kommentar
2005-05-16
Webmaster
Php-kod skriver du mellan < ? och ?>

Html kod skriver du utanför dessa.

Jo jag har ett filter som filtrerar bort en del. Det utgör annars en säkerhetsrisk om jag låter folk mata in vilken kod som helst.

Prova annars att ladda upp min kod rakt av och se att det fungerar. Testa sedan att modifiera en sak i taget så ser du vad det är som gör att det blir fel.
kommentar
2005-05-16
Pryzze
Man kan tydligen inte skriva in php-kod. Men den är identisk med din kod.
kommentar
2005-05-16
Pryzze
Bra och pedagogosk kurs. Tyvärr finns det en del elever som iinte får till det ändå. Får ej include att funka. PHP funkar på webhotellet www.dbdbdb.nu/test.php Jag har lagt in en rad som ser ut så här: i den ligger ren html-kod. Någon idé ???
kommentar
2005-04-10
Webmaster
Nini: Jag förstår tyvärr inte vad du menar. Men jag tror inte detta har med PHP att göra utan det låter mer som vanlig HTML-kodning.
kommentar
2005-04-09
nini
hej undrar hur länkar man in en sida utifrån till main "content" visa sidan?? så den hamnar där all annan text ska vara och inte i nytt fönster. hur ser koden för länkning ut ge ett exempel "snälla" för en intern och extern så jag ser skillnaden?? www.niniz.net
kommentar
2005-01-07
Webmaster Susanne
Om du vill testköra på din egen dator måste du ha antingen Dreamweaver eller en webbserver som stöder php, t.ex. Apache installerat. Det finns även andra program som PHPTriad. Men har du inte det måste du ladda upp filerna till webbservern för att testa. Jag brukar själv testa direkt på webbservern.
kommentar
2005-01-06
Ankie
Hej! Tack för att du försöker lära ut php include mm! Jag ska snart spotta i nävarna och äntligen ta i tu med att göra min hemsida med hjälp av php-include. Undrar en liten sak, innan jag börjar= 1-Kan jag testa på min egen dator, fastän jag inget php har nedladdat? Alltså webhotellet stödjer php, men jag tror inte att telia gör det som är min internet-leverantör. 2-Måste jag då först ladda upp det jag testar för att alls kunna se? Anar att ditt svar blir=ja. ;-) Kram! Ankie från http://tawanda.net
kommentar
2004-12-19
Webmaster Susanne
Jag kan tyvärr inte utifrån det du beskriver säga vad felet är. Skriv hellre i forumet om du vill ha hjälp med att lösa problem.
kommentar
2004-12-15
Forts.. Tacksam för hjälp
Men när jag sedan ska bygga på med andra sidor som skall komma upp där main.php är belägen så öppnar sig sidorna i nytt fönster istället. Har prövat att byta ut main med jag.php utan att lyckas. typ... Denna sida heter jag.php lägger löptexten här, men det öppnas ändå i nytt fönster Kan någon lösa problemet åt mig?
kommentar
2004-12-15
Tacksam för hjälp
Jag får inte detta att fungera med php include så till vida att när jag gör en ny sida tex. jag.php så öppnas den i ett nytt fönster istället för i det tabell/kolumn ställe som heter main.php Jag har alltså ett index.php som ser ut så här: table1 i 3 kolumner table2 vä kolumn där textsidor ska komma fram table2 höger kolumn det funkar alltså såhär förutom att det också kommer upp tecken där de olika table är tror jag.
kommentar
2004-11-19
Webmaster Susanne
Alla filer som använder include måste vara php-filer. Prova att ladda upp de filer jag gjort precis som de är utan att ändra något och se att det fungerar. Utgå sedan från dem och testa steg för steg så att du ser att det fungerar och vilken ändring som gör att det blir fel. Vad gäller omröstningsscriptet så har jag svarat i forumet.
kommentar
2004-11-19
PIerre
Har gjort testet och det funkade, jag blir galen på det här, ha hållit på i snart en vecka med att få ett j***a omröstnings script på min sida
kommentar
2004-11-19
Pierre
måste mitt php-script ligga på samma ställe som den htm-fil där jag vill inkludera den?
kommentar
2004-11-18
Webmaster Susanne
Gör först det test jag beskrivit för att kolla om webbservern stöder php. Gör den inte det så kommer det inte fungera. Fungerar det och du ändå har problem, skriv gärna i forumet så kan du få hjälp där.
kommentar
2004-11-18
Pierre
Jag har testat att kör include, men jag får det inte at fungera
kommentar
2004-11-10
Krister
Bra och lättfattat
kommentar
2004-10-01
´Bjornee
Hur bra som helst! =)
kommentar
2004-09-05
Emelie
Jättebra beskrivning!