Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


Skriv din kommentar till ämnet

Ämne: Webbskola - Designtips

Kommentarsfunktionen tillfälligt borttagen p.g.a. SPAM. Skicka ett meddelande istället.

kommentar
2011-10-22
Webmaster
Hej, ställ dina frågor som rör statistiktjänsten genom att använda kontaktformuläret när du är inloggad på susnet.nu. Men annars är svaret att du använder vanlig html-programmering för detta.
är html för radbrytning. OBS! Ändra aldrig inuti susnet-koderna, men MELLAN de olika susnet-koderna kan du stoppa in html-kod.
kommentar
2011-10-04
Monixx
Hejsan , en liten fråga. Har klistrat i besöksräknaren på min blogg och den funkar perfekt, MEN. Hur gör jag för att det ska stå med luft emellan. Nu står det typ: Inne just nu:3 besök idag:17 Förra månaden: 148 osv... Jag vill ju ha varje siffra på en rad och sen den andra under. Om du förstår. Men hur jag än gör så blir det konstigt... :(
kommentar
2009-01-15
Webmaster
Svar till Viccan: Självklart får man göra sin blogg/hemsida precis som man vill! Det här är precis som Lilo skriver bara mina tips.
kommentar
2009-01-12
Lilo
Ursäkta, Viccan, men dehär är ju bara tips för att öka användarvänligheten... (?)
kommentar
2008-11-09
Viccan
Men snälla!? Man får väl göra sin blogg/hemsida hur man själv vill. Man behöver lixom inte göra likadant som alla andra! Det är ju bara annorlunda , ni får säga det hur ni vill. MEN alla sidor kan ju inte se precis lika dana ut och dom blir ju ganska lika om man inte har flera olika färger. Jag har inte det för jag har inte kommit på en hur jag ska göra.. Sen får man väl ha hur mycket reklam man vill? Man kanske vill ha mycket så att man tjänar mer pengar om man är privatperson om man säger så. Jag tycker inte att man behöver lyssna på alla dom här tipsen för man får ju göra PRECIS SOM MAN VILL! pinkypiig.blogg.se
kommentar
2007-11-28
druttizen.se
Hejsan! Hamnade här när jag försökte hämta en kod till min besöksräknare, där servern håller på att byts.. Tittat igenom din sida lite och såg lite info om bl.a detta med att man ska validera sin hemsida på w3c. Detta har jag gjort, men är det något mer man ska göra efter detta, jag blev godkänd på valideringen. Fick se en del koder efter valideringen, är det något man måste använda eller är den sidan endast till för att validera, alltså kolla om alla koderna på sin hemsida är korrekta bara??
kommentar
2007-08-03
Webmaster
Svar till Agneta: För att lösa det problemet så brukar man använda PHP include eller motsvarande i ASP. Hur man använder PHP include och vad som krävs kan du läsa om i "PHP del 1" i menyn under webbskola.
kommentar
2007-08-03
Agneta
Bra tips och tydlig layout. Plus råden om att använda CSS. Jag har just börjat lära mig den tekniken, men letar nu dock med ljus och lykta efter en sidan någonstans på www där jag får info om hur jag ska bete mig med en menylist som kodats i CSS. Om jag lägger den som punktlista, hur hanterar jag då länkarna? Med kopior mellan länk A och B ... fungerar det ju lätt, men kanske jag vill lägga till länk E efter en tid? Då måste jag ändra alla sidor som behöver kompletteras med 'E-länk'. (Att använda frames och peka via Target har varit mycket lättare.)
kommentar
2007-02-01
Peo
Klart vettiga punkter! Har själv använt en liknande filosofi på http://www.hjalm.nu
kommentar
2006-08-29
Karl
Det finns inget som suger mer än W3Cs validering av hemsidor. Att följa W3C standard betyder att lägga extra mycket arbete för att [citattecken]följa W3C standarden[citattecken]. Det lönar sig inte.
kommentar
2006-08-21
Maria
Jag tycker att designtipsen är bra men ändå dåliga. Det beror ju på vad man ska ha för hemsida också. Vissa har en annan stil och vill ha lite mer livligt. Vissa vill ha lugnt. Andra mörkt vissa ljust o.s.v. Det är ju helt vad man själv tycker och tänker. Alla är vi olika på något sätt. Det går bara inte att ändra på. Och det vore ju rätt tråkigt om alla hade samma innehåll o.s.v. Jag hittar ofta nya hemsidor och kollar igenom dom. Och jag är imponerad över alla idéer som man har kommit på. Alla hemsidor är så olika men ändå så lika. Din hemsida är bra på sitt sätt, och en annan är bra på sitt.
kommentar
2005-10-06
Britt-Marie
Håller med dig angående designtipsen. En webbsida ska inte se ut som ett "tivoli". På den tiden då olika fonter kom, skulle "duktiga" personer använda alla möjliga olika stilar i samma dokument. Det är samma med webbdesign, det finns en del som har en förkärlek att "stajla" med diverse effekter.
kommentar
2005-08-07
JeZZifelt
Jag tycker "Liza" har fel där. Jag tycker det är helt rätt med de olika layouter du har. Det är ju sidor som skiljer sig åt och det kunde ju som sagt vara tre olika sidor. Det är som tre avdelningar. Du har ju en riklig meny på startsidan "susnet", sedan en på "tjänster" och en på "recept" skulle alla sidor vara i samma färg skulle det kännas konstigt så man inte fattade varför "recept" "tjänster" och "susnet" stod för sig själva uppe i ett hörn. Skulle man lägga in "susnet" "tjänster" och "recept" på menyn direkt på "susnet" och det inte skulle vara olika färg på sidorna skulle det bli för mycket i menyn eftersom det är en meny på var sida för sig. Vet inte om någon förstår hur jag menar ;P men jag tycker i alla fall att det är helt rätt som det är nu! Fortsätt så bara! :) //JeZZifelt
kommentar
2005-04-12
Andreas
När det gäller kompatibilitet kan det även vara en idé att ha Konqueror/Safari i åtanke.
kommentar
2005-01-17
Webmaster
Liza: Min hemsida skulle lika gärna kunna vara 3 olika eftersom innehållet på de 3 olika avdelningarna skiljer sig ganska mycket åt. Nu har jag ändå valt att ha en enhetlig layout men smaken är som baken. Att du skriver att jag inte vet vad jag vill tycker jag låter fånigt och jag funderar på om ditt inlägg överhuvudtaget är seriöst menat.
kommentar
2005-01-17
Liza
Tycker att det är snyggast om man håller samma design/layout och framför allt färg på sin sajt. Inte grönt på en sida och sedan rött på en annan. Ger liksom ett intryck av att inte veta vad man vill.
kommentar
2004-12-07
johnny
Varför läser inte ALLA på din sida. Min webmaster har träffat mitt i prick. Och tack för all gratisinfo, www.rasmussenracing.com
kommentar
2004-11-05
Krister
Bra
kommentar
2004-11-02
Webmaster
Johan: Så sant! Jag har lagt till det nu.
kommentar
2004-11-02
Johan
Det var vettiga tips men ett som jag kom på är att man inte ska lägga ut halvfärdiga sidor med innehåll som "under construction" osv..
kommentar
2004-10-31
Jessica
Hej! Såg att det var 0 kommentarer.. lite trist tycker jag så jag skrev en rad. Bra att ni gjort en webbskola!! På designtips är jag ofta. Jag håller på med en community och den har tagit plats på nätet igår. http://soderkatt.webb.se sprid gärna adressen.