Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


FAQ vanliga frågor och svar på susnet.nu

Vanligen ställda frågor och svar. Om du inte hittar svar på din fråga nedan kan du ställa din fråga till Webmaster genom att använda kontaktformuläret, se "Kontakt" i menyn till vänster.

Q: Kostar det något att använda susnet tjänster?
A: Nej, de är helt gratis att använda.
Q: Genererar susnet tjänster popup-reklam eller annan reklam på min hemsida (där jag använder susnet tjänster)?
A: Nej!
Q: Jag har skapat ett konto men får inget aktiveringsmail.
A: Det beror antagligen på att du angivit en felaktig e-postadress. Har du inte fått något mail inom 6 timmar, fyll i kontaktformuläret och be om ett nytt aktiveringsmail. Skapa inte fler nya konton.
Q: När jag ska logga in står det att jag inte aktiverat mitt konto.
A: Du måste aktivera ditt konto med den länk som skickats till den e-postadress du angav när du skapade ditt konto. Se till att du får med hela länken, ifall den brutits av till flera rader i ditt e-postprogram. Om det ändå inte fungerar svara på aktiveringsmailet och skriv att du inte lyckats aktivera ditt konto så får du hjälp av webmaster. (Ibland kan det hända att det blir fel på aktiveringskoden så att den inte fungerar och då får man kontakta webmaster.)
Q: När jag försöker att logga in står det "Felaktigt användarnamn och/eller lösenord".
A: Har du tänkt på att användarnamn och lösenord är skiftlägeskänsliga? Exempel: Har du angett stor bokstav i ditt användarnamn måste du också ange det när du loggar in. Kontrollera även att du inte av misstag har caps lock aktiverat.
Q: Mina loggar är tomma trots att jag vet att jag haft besökare på min hemsida.
A: Se felsökning i menyn när du är inloggad. Kontrollera att du har klistrat in registringskoden (den översta på "Dina koder"-sidan för aktuell räknare) på din hemsida. Det är den koden som registrerar alla besökare.
Q: Jag har en blogg på blogspot.com. Hur lägger jag in räknarkoderna i blogspot?
Q: Jag har en blogg på blogg.se. Hur lägger jag in räknarkoderna där?
Q: Hur ändrar jag font, färg och storlek på räknaren?
A: Siffran för respektive räknare skrivs ut som en textlänk som du kan formatera på följande vis:

Om du har en separat css-fil klistra då in följande i den filen:

Om du inte har en separat css-fil lägg då följande kod någonstans i head:

Kolla på ett komplett exempel på kod där css-koden klistras in i head.

Q: Jag tror att jag klistrat in koderna rätt men jag ser inte antalet besökare.
A: Antal besökare skrivs ut som en textlänk. Kontrollera så att du inte har samma länkfärg som bakgrundsfärg.
Q: Min räknare fungerar inte som den ska.
A: Om du har flera statistikmätare, kontrollera en extra gång att du inte blandad ihop räknarkoderna för dem.
Q: Hur länge är besökare unika?
A: En dag: Från kl. 00:00 till 23:59. Således räknas ett ip-nummer som besöker din sida två dagar i rad två gånger. Däremot räknar inte statistiken för webbläsare, operativsystem och skärmupplösning unika besökare, utan där räknas varje logg.
Q: Hur länge sparas statistiken för månader och veckor?
A: 12 månader respektive 30 veckor. Denna statistik mailas inte ut.
Q: Använder man sig av cookies om man använder susnets räknare?
A: Nej
Q: Vad ser jag i loggmailen som skickas ut varje natt?
A: Datum och tid, IP-nummer, Host, Referer. (Läs nedan vad det betyder.)
Q: Vad är Host?
A: Det är DNS Host och brukar ofta innehålla namnet på besökarens internetleverantör. Om besökaren surfar på en dator tillhörande ett nätverk på ett större företag eller organisation så brukar företagsnamnet/organisationsnamnet finnas med i denna textsträng. DNS kan du läsa mer om här.
Q: Vad är referer?
A: Det är en textsträng som skickas med när man klickar på en länk till en webbplats. Textsträngen innehåller den webbadress där länken man klickade på befann sig. Alltså: referer ger information om vad besökarna klickat på för länk för att komma till din webbplats. När besökaren skrivit in webbadressen i adressfältet i webbläsaren eller på annat sätt kommit till din webbplats utan klicka på en länk så är referern tom. I vissa webbläsare kan man dessutom ställa in så att referern alltid är tom.
Q: Vad betyder Blocked Referer?
A: Det betyder att den som besökar din hemsida har inställt på sin dator att referer inte ska visas.
Q: Varför får jag bara min egen hemsidas adress som referer?
A: Det kan bero på att du inte placerat registreringskoden på den första sida som laddas då man kommer till din hemsida. Använder du frames så måste koden placeras på din index-sida (sidan med dina frameset-taggar). Tyvärr fungerar inte detta i de fall du inte har tillgång till index-sidan vilket är fallet då man använder enkla-webbadress-tjänster (s.k. frames redirect) som t.ex. has.it, sidan.nu, sajt.org m.m. OBS! Om du använder HTML-besöksregsistreringskoden så fungerar inte referer - det blir hemsidans URL som anges som referer.
Q: Varför kommer mitt ip-nummer med i loggarna trots att jag tidigare lagt till det i listan över ip-nummer som ej räknas med?
A: Det kan bero på att din internetleverantör har dynamiskt ip, vilket betyder att du byter ip-nummer ibland. Du får då logga in på susnet tjänster och lägga till ditt nya ip-nummer i listan över ip-nummer som ej ska räknas med.
Q: Är susnets statistikmätare osynlig?
A: Ja, om du bara klistrar in besöksregistreringskoden blir statistikmätaren osynlig. Om du däremot klistrar in någon/några av utskriftskoderna d.v.s. (Online, Idag, Totalt etc) så blir den inte osynlig. Det är alltså valfritt om man vill ha den osynlig eller inte.
Q: När jag klickar på en länk i mina loggar när jag är inloggad kan då någon annan komma åt mitt konto eftersom susnet tjänster hamnar som referer i loggarna hos den sida man kommit till då man klickade på länken?
A: Nej det kan ingen annan göra. Om du själv får tillgång till länken så blir du inloggad eftersom vissa data sparats i din webbläsare som gör att du blir inloggad, men någon annan dator kommer inte att komma in.
Q: Jag får följande meddelande i ett popupfönster på min sida: "Denna webbsida innehåller ogiltig kod från susnet tjänster. Webbsidans ägare ombedes vänligen men bestämt att genast ta bort denna kod!" Varför får jag det?
A: Du har en ogiltig kod på din sida vilket förmodligen beror på att din statistikmätare tagits bort av dig själv eller av susnets system när du avslutat ditt konto. För att få bort felmeddelandet måste du ta bort alla susnet-koder på din hemsida/blogg som har koppling till den borttagna statistikmätaren.
Q: Kan jag få ett mail med loggar per vecka istället?
A: Nej, antingen får man ett per dygn eller också inget alls. Jag kan inte spara allas loggar i en vecka eftersom det tar för mycket plats. Att göra flera olika system för hemsidor med få och många besökare blir för krångligt och medför en massa extrajobb som inte är rimligt med tanke på att detta är en gratistjänst.
Q: Hur kan jag ta reda på mer information om en ip-adress?
A: http://www.ripe.net/perl/whois/ är en sida där du kan få lite information om ISP'n (Internet Service Provider), som är den som handhar ip-adressen.
Q: Hur avslutar jag mitt konto?
A: Klicka på "Mitt konto" i menyn och scrolla ner till "Avsluta medlemsskap" och följ sedan instruktionerna där.

Sist men inte minst hoppas jag på förståelse för att detta är en gratistjänst som drivs som fritidsprojekt. Fler funktioner och förbättringar är planerade. Har du tips och idéer på förbättringar och funktioner så är du självklart välkommen att framföra dem.