Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


Skriv din kommentar till ämnet

Ämne: Webbskola - databaser

Kommentarsfunktionen tillfälligt borttagen p.g.a. SPAM. Skicka ett meddelande istället.

kommentar
2012-06-02
Ellison
Oracle har en gratisversion (XE) som är helt fantastisk i jämförelse med i stort sett allt annat. För att fullt utnyttja funktionaliteten krävs dock kunskaper i PL/SQL och databasdesign. Dessutom finns ett gratis tredjepartsverktyg, TOAD (toadworld.com/), som ger ovärderlig hjälp och vägledning.
kommentar
2012-02-08
Webmaster Susanne
Svar till Jörgen: MySQL finns i flera olika versioner. Vissa är gratis, andra är långtifrån gratis.
kommentar
2012-02-07
Jörgen
varför skriver du att mysql är gratis? det kostar för fan 71 000 kr!! står klart och tydligt på deras hemsida
kommentar
2011-10-22
Webmaster Susanne
Jag menar precis det som står. Samma information ska inte finnas i flera olika tabeller i databasen. Då har man inte designat sin databas på ett optimalt sätt.
kommentar
2011-10-21
Oskar
Vad menar du med det här? "Om du strukturerar din databas på ett bra sätt så finns ingen information på flera ställen i databasen."
kommentar
2005-02-24
George
fin hemsida tack
kommentar
2005-02-06
Webmaster
Du använder en databas till att lagra information i tabeller som du sedan kan sortera och kombinera på olika sätt. Tyvärr har jag inte tid att förklara mer ingående utan jag hänvisar till länken "tutorial" som finns i stycket om MySQL i texten om databaser.
kommentar
2005-02-03
Maria
Hej, himla bra sida! Jag undrar lite mer om databaser. Hur kan man använda en databas? Till en prislista? Jag behöver lite mer kött på benen. Kan du inte förklara hur det funkar mer exakt? Berätta om din receptdatabas t.ex. Tusen tack på förhand!
kommentar
2004-11-09
Webmaster
Jo det är sant. Jag har visst glömt en hel del annat också... Det var ett tag sedan jag skrev det här. Det är helt klart dags att gå igenom den och uppdatera lite!
kommentar
2004-11-05
Krister
Du glömde Access som är bra till mindre aplikationer
kommentar
2004-08-25
Webmaster
20 st databaser borde helt klart räcka. Ett forum behöver helst en egen databas men annars kan man köra det mesta på samma (om man vill). Ibland kanske man dock vill dela upp sina tabeller i flera databaser. Jag har en databas till mitt forum och ytterligare en till resten av susnet.se, alltså totalt 2 databaser. Den till forumet är MySQL och den andra är PostgreSQL.
kommentar
2004-08-25
Ankie
Hej! Tack för info!! Detta är verkligen super att du skriver om vad det betyder=alla dessa orden . Sluta inte med det, är du snäll!!! ;-) Jag blir ju yr då jag letar info på nätet och vet inte vart jag ska börja och nu då du skriver så får jag liksom starten avklarad och kan sen spinna vidare..:-) Dock kommer det nog dröja ett bra tag innan jag kan praktisera detta med databaser. Har varit in och kikat på de som jag har på 99kronor.com och jag hajjar noll av det jag ser där. T.ex så försökte jag installera ett forum och då gick 1 st MYSQL åt. Har 20 st sammanlagt på det kontot. Och då delar jag med sonen. -Är 20 st för lite tro? Kramelikram! Ankie
kommentar
2004-03-27
Carol
Kul att man kan lämna synpunkter på innehållet! Det var en rolig idé som jag nog "lånar" till min sajt. :-D Kom gärna förbi och se hur det blev: http://www.cml.nu/sadaqa Där samlar jag bl.a. recept från de muslimska länderna.