Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


Skriv din kommentar till ämnet

Ämne: Webbskola - användbarhet

Kommentarsfunktionen tillfälligt borttagen p.g.a. SPAM. Skicka ett meddelande istället.

kommentar
2011-03-20
Ulf Carlsson
Hej Var kan man läsa kommentarerna? "11 kommentarer | Läs/skriv kommentarer"
kommentar
2010-09-28
Webmaster
Svar till Ulf: Nej det finns ingen bra anledning till att bara ha en ram. Antagligen är det så att man använt något program som automatiskt genererat den koden med frames. Jag tror inte den som gjort hemsidan har reflekterat över det.
kommentar
2010-09-28
Ulf
En del sidor använder ramar (frames) på ett, som jag tycker, konstigt sätt. Så här kan det se ut i index.html: <frameset rows="100%"> <frame src="första-sida"> Alltså en enda ram som täcker hela ytan. Vilken är poängen med att använda ramar på detta sätt? undrar Ulf
kommentar
2006-12-21
Daniel
Mycket bra skrivet! Det är allt för många hemsidor som har vad jag kallar för "bling-blong" Enkelt och rent skall det vara så att det går att koncentrera sig på innehållet.
kommentar
2006-06-17
Webmaster
Svar till Konstig och Mojsig: Det är klart att man inte kan göra den perfekta hemsidan direkt. Alla är nybörjare från början. Men det är ju viktigt att veta hur en bra webbplats bör vara så att man hela tiden kan förbättra sig. Sedan får man ju naturligtvis själv sätta sin ambitionsnivå och prioritera det man själv tycker är viktigast.
kommentar
2006-03-27
Webmaster
Svar till Ankie och Monika: Det är klart att man inte kan göra den perfekta hemsidan direkt. Alla är nybörjare från början. Men det är ju viktigt att veta hur en bra webbplats bör vara så att man hela tiden kan förbättra sig. Sedan får man ju naturligtvis själv sätta sin ambitionsnivå och prioritera det man själv tycker är viktigast.
kommentar
2006-03-23
Monika
Jag har lärt mig massor av dina tips och instruktioner men jag måste instämma med Ankie här nedanför. Som absolut nybörjare känner jag mig ibland ganska förskräckt över allt man inte får göra eller ska göra och som just nu är rena grekiskan. Jag tog över ajourhållandet av en föreningssida för två månader sen och samtidigt började lära mig hur man gör webbsidor. Så småningom kanske jag kan göra allt det där jag måste också men till att börja med försöker jag få ett trevligt rent utseende på sidan och aktuell information . Jag har använt enklare css-formatering men behållit framen för menyn. Det andra får komma så småningom.
kommentar
2005-08-05
Göran
Att lägga en fast meny på en sida går utmärkt utan frame om man använder sig av CSS och i en div-tagg skriver: style="position: fixed;" MEN, som vanligt IE ställer till problem då den inte stödjer detta.
kommentar
2005-01-06
Ankie
Håller inte med om allt. Har tagit lärdom ang att ha ljud och musik på sidan, -Man kan ju ha musik- med på och av-knapp. Att *sidan är under konstruktion* på en del sidor , gör jag. Skriver jag dit datum så de ser att inte allt för lång tid gått och tappar hoppet.;-) Det var nåt mer jag reagerade på...får ta och läsa igen. Rädd för att nybörjare ska bli skrämda av sån här information om hur det "bör" vara eftersom det krävs mycket kunskap för att få en anpassad hemsida. En nybörjare börjar kanske med att försöka klistra in bilder och kanske prova sig fram med frames osv. Informationen du ger stämmer ju så klart, men går det att få fram detta med att man inte ska vara rädd att laborera först (göra sina misstag)och bli duktigare och duktigare med tiden? Kram! Ankie
kommentar
2004-12-22
CmX
Aldrig hört talas om upplösningen 800x640. Möjligen 800x600, eller 640x480.
kommentar
2004-12-09
Frosty
Jag håller med dig angående animationer o musik. Det är ganska jobbigt med sånt. Efter att ha läst detta, har jag börjat tänka lite annorlunda och fattar hur jag ska kunna göra mina väbbar snyggare =)
kommentar
2004-11-05
Krister
jag håller med dig i allt och jag följer själv dina riktlinjer vilket visat sig hålla i länden. En sak vill jag dock påpeka, jag ser det som en stor fördel om man kan se navigeringsmenyn hela tiden alltså de "gamla" frame strukturen med fast top och meny. Men man börjar bli van men kanske lite irriterande ändå!