Annonser
Logga in
Användarnamn:

Lösenord:

Glömt?
Bli medlem
Bli medlem gratis och få tillgång till alla statistikfunktioner.
Reklam


Tips och tricks

Se vem som länkar till dig

Google kan du söka på link:dindomän På Yahoo söker du på http://dindomän På MSN söker du på linkdomain:dindomän. Tänk på att Google inte visar alla som länkar till utan endast de som har en viss grad av rankning hos Google, s.k. pagerank. På alla dessa ställen kan du få olika resultat om du söker med eller utan www i din domän.

SPAM

SPAM (oönskad e-post) har blivit ett jätteproblem. Här följer några enkla tips på vad man kan göra för att slippa åtminstone en del av skräpposten.

De som spammar hittar oftast din e-postadress på nätet. All HTML-kod som ligger ute på webbsidor söks regelbundet igenom av s.k. spindlar som letar efter e-postadresser i koden. Därför bör du se till att din e-postadress inte finns tillgänglig i klartext någonstans på nätet.

Har man en hemsida vill man ju oftast att man ska kunna gå att kontakta. Nedan följer några tips på hur man kan lösa problemet.

  • Fixa ett kontaktformulär, där innehållet e-postas till din e-postadress av mailprogrammet på webbservern. Detta kräver att du kodar detta i ett serverspråk som t.ex. PHP eller ASP. Ett alternativ är att använda någon av de gratistjänster som finns för detta på nätet.
  • Vill du ändå att din e-postadress ska synas så kan du göra så att du öppnar ett bildredigeringsprogram och skriver din e-postadress i den färg du önskar och sedan sparar den som en bild. Sedan kan du lägga en tom mailto: länk över den:

  • Man kan också koda bokstäverna på olika sätt. Dock blir spindlarna bättre och bättre och lyckas de inte redan nu knäcka koden så är det bara en tidsfråga innan de gör det så därför är det inget jag rekommenderar.

Köpa domän

Jag rekommenderar Loopia om du vill köpa domän. De är både bra och billigast på se-domäner.

 

10 kommentarer | Läs/skriv kommentarer